WerkwijzeWij willen hobbymatig af en toe een nestje fokken. Dit doen wij omdat wij zelf dan een pup aan willen houden uit de combinatie die we dan kiezen. Helaas kunnen wij niet alles zelf in huis nemen dus zoeken wij mensen/gezinnen om een pup uit te plaatsen. 

 Wanneer wij besluiten te gaan fokken kijken wij iets anders dan de meeste fokkers. Wij kiezen op karakter en gezondheid en daarna pas naar het uiterlijk. Wij gebruiken alleen combinaties gebruiken die minimaal getest zijn op L2-HGA, HC, HD, ED en PL.(klik hier voor meer informatie)En hierna kijken we wat we aan de teef willen verbeteren of verfijnen op uiterlijk en karakter. Maar wel zo dat we geen hoog inteelt percentage krijgen tussen combinaties. Hoe hoger het inteelt percentage is, hoe kleiner de genenpool word binnen de populatie in Nederland en hoe groter de kans op erfelijke aandoeningen. Wij willen dan ook onder de 5% blijven. 

In geval van teven die door een reu van ons gedekt worden gaan we voor minimaal getest op L2-HGA, HC, PL.


Daarnaast overleggen wij met andere fokkers of onze verwachting realistisch is en hoe hun denken over de reu, de lijnen en de combinatie met het teefje. Ondanks dat we ons flink verdiepen, wat veel tijd in beslag neemt, zijn we nooit uitgeleerd en er is niets mis met advies vragen. En we hebben natuurlijk pas in 2018/2019 ons eerste nestje gefokt.


Wij hebben in december 2018 voor de eerste keer een teefje, onze Chicka, laten dekken. In februari 2019 is zij bevallen van 6 pups. Voor ons dus ook de eerste keer een bevalling van een hond en de eerste keer een nestje pups. 

 

Als wij een nestje fokken dan maken we pas openbaar bekend dat wij pups verwachten als de dracht bevestigd is door een echo. Tijdens de dracht ontvangen wij geen bezoek. Een dracht vraagt best veel van een teefje en we doen ons best dit zo rustig en ontspannen mogelijk te houden voor onze teefjes.

 

Wij ontvangen pas bezoek voor de pups vanaf dat zij twee weken zijn. Bij ons eerste nest,Februari 2019,is gebleken dat Chicka daar totaal geen moeite mee had. En dan zijn de pups ook de meest kwetsbare periode door. In principe zijn de bezoekmomenten wekelijks en alleen in het weekend. Dit omdat de zoogperiode ook voor de teef best pittig is en voor ons ook. Zo houden we de rust er een beetje in voor ons allemaal.

 

 De pups vertrekken bij ons op de leeftijd van ongeveer 8 weken binnen Nederland. De pups zullen dan zijn gechipt door de Raad van Beheer en krijgen dan ook hun stamboom met DNA certificaat. Dit is meestal op 8 weken nog niet binnen. Maar die zullen wij bij jullie brengen zodra wij deze hebben.
Daarnaast zijn ze dan meerdere keren ontwormd  zijn ze op 6 a 7 weken getitert 
(aanklikbaar)
in plaats van gevaccineerden

 

 

Dus mocht je interesse hebben in een pup uit een van onze honden, dan raden we je aan om voor de dracht contact met ons op te nemen wat onze planning is en of je eens langs kan komen voor een kennismaking. Uiteraard kan dit ook pas na dat de pups geboren zijn, maar dan kan het zijn dat er  geen pups meer beschikbaar zijn. Mocht je interesse hebben in uitplaatsing/co-own voor ons volgende nest, stuur ook dan gerust een berichtje! 

 


Daarnaast hebben we nog een reutje ter dekking staan. Door zijn ontzettend lieve en zachte karakter en door de testen op L2-HGA,HC, HD,ED en PL, waaruit blijkt dat hij hier vrij van is, bieden wij hem ter dekking aan. Karakter en gezondheid is voor ons het aller belangrijkste!