WerkwijzeWij willen hobbymatig af en toe een nestje fokken. Dit doen wij omdat wij zelf dan een pup aan willen houden uit de combinatie die we dan kiezen. Helaas kunnen wij niet alles zelf in huis nemen dus zoeken wij mensen/gezinnen om een pup uit te plaatsen. 

Om te beginnen, 

 Wanneer wij besluiten te gaan fokken kijken wij iets anders dan de meeste fokkers. Wij kiezen op karakter en gezondheid en daarna pas naar het uiterlijk. Wij gebruiken alleen combinaties gebruiken die minimaal getest zijn op L2-HGA, HC, HD, ED en PL.(klik hier voor meer informatie)En hierna kijken we wat we aan de teef willen verbeteren of verfijnen op uiterlijk en karakter. Maar wel zo dat we geen hoog inteelt percentage krijgen tussen combinaties. Hoe hoger het inteelt percentage is, hoe kleiner de genenpool word binnen de populatie in Nederland en hoe groter de kans op erfelijke aandoeningen. Wij doen dan ook ons best om zo laag mogelijk te blijven qua inteelt percentage. 

In geval van teven die door een reu van ons gedekt worden gaan we voor minimaal getest op L2-HGA, HC, PL.

Hoe verder? 
Daarnaast overleggen wij met andere fokkers of onze verwachting realistisch is en hoe hun denken over de reu, de lijnen en de combinatie met het teefje. Ondanks dat we ons flink verdiepen, wat veel tijd in beslag neemt, zijn we nooit uitgeleerd en er is niets mis met advies vragen. En we hebben natuurlijk pas in 2018/2019 ons eerste nestje gefokt.


Wij hebben in december 2018 voor de eerste keer een teefje, onze Chicka, laten dekken. In februari 2019 is zij bevallen van 6 pups. Voor ons dus ook de eerste keer een bevalling van een hond en de eerste keer een nestje pups. 

 Wachtlijst,

Als wij een nestje fokken dan maken we pas openbaar bekend dat wij pups verwachten als de dracht bevestigd is door een echo. Tijdens de dracht ontvangen wij geen bezoek. Een dracht vraagt best veel van een teefje en we doen ons best dit zo rustig en ontspannen mogelijk te houden voor  al onze honden. Maar wij werken wel met een wachtlijst. Mocht je interesse hebben in een pup van ons kunnen we je op de hoogte houden wanneer wij een nestje zullen plannen en kun je daarvoor op de lijst komen als de klik van beide kanten goed is. 

 De pups,

Wij ontvangen pas bezoek voor de pups vanaf dat zij twee weken zijn. Bij ons eerste nest,Februari 2019,is gebleken dat Chicka daar totaal geen moeite mee had. En dan zijn de pups ook de meest kwetsbare periode door. In principe zijn de bezoekmomenten wekelijks en alleen in het weekend. Dit omdat de zoogperiode ook voor de teef best pittig is en voor ons ook. Zo houden we de rust er een beetje in voor ons allemaal. De pups groeien op tussen onze andere honden en katten. 

 

 De pups vertrekken bij ons op de leeftijd van ongeveer 8 weken binnen Nederland. De pups zullen dan zijn gechipt door de Raad van Beheer en krijgen dan ook hun stamboom met DNA certificaat. Dit is meestal op 8 weken nog niet binnen. Maar die zullen wij bij jullie brengen zodra wij deze hebben.
Daarnaast zijn ze dan meerdere keren ontwormd  zijn ze op 6 a 7 weken getitert 
(aanklikbaar)
 
en waar nodig gevaccineerd.

 Voeding,

Onze honden krijgen allemaal zowel KVV (vers vlees) als Brokken gevoerd. Hiervoor hebben wij een voedingsadvies laten opstellen bij een voedingsspecialist. Daarnaast krijgen zowel onze volwassen honden als onze pups natuurlijke hondensnacks. Deze komen van BarkKing Hondensnacks .

Overige verzorging,

Onze honden worden getiterd dmv de Vaccicheck en waar nodig gevaccineerd. Wij geven geen preventieve ontworming en behandelingen tegen vlooien en teken alleen wanneer wij deze ontdekken op onze honden of katten. 
Daarnaast gaan onze honden een paar keer per jaar op preventieve check bij Nanda van Velzen, dier chiropractie en fysiotherapie. En waar nodig zullen zij uiteraard behandeld worden.

 

Kun jij je vinden in hoe wij met onze honden omgaan en mocht je interesse hebben in een pup uit een van onze honden, neem dan gerust contact met ons op om te vragen wat onze planning is en of je eens langs kan komen voor een kennismaking. Uiteraard kan dit ook pas na dat de pups geboren zijn, maar dan kan het zijn dat er  geen pups meer beschikbaar zijn. Mocht je interesse hebben in uitplaatsing/co-own voor een van onze pups, stuur ook dan gerust een berichtje! 

 


Ter dekking

Reutjes die wij in ons bezit hebben en die buiten de L2-HGA en HC testen getest zijn op PL, HD en ED staan ter dekking voor teefjes die minimaal getest zijn op L2-HGA en HC /clear by parents (deze uitslag moet je wel op papier hebben)  en PL.

Mocht je interesse hebben in een dekking, neem dan gerust contact met ons op. 
Voor meer informatie over de reutjes die wij ter dekking aanbieden: 
http://specialmuchi.nl/Dekreuen/