Wij zijn tegen castratie.  Waarin wij ook even willen benadrukken wat welke ingreep precies als betekenis heeft. 
Bij castratie worden voortplantingsorganen verwijderd. Hiermee worden ook de hormonen grotendeels weggenomen.
Bij sterilisatie blijft de hond hormonaal gezien intact. De eileiders en zaadleiders worden hierbij onderbroken. Een teef blijft hierbij ook gewoon loops worden. 

Helaas gebruiken de meeste dieren artsen de benamingen verkeerd en gebruiken zij sterilisatie voor vrouwlijke dieren en castratie voor mannelijke. Let hier dus goed op en vraag altijd wat er precies gedaan word! 


Wij zijn van mening dat je niet gaat snijden in een gezonde hond en dat de risico's en ''bijwerkingen'' bij castratie erger zijn dan wat je probeert te voorkomen. 
Ben jij van plan zonder medische noodzaak jouw Staffordshire Bull Terrier te laten castreren (reu of teef)zoek dan gerust verder naar een andere fokker. 

Wij willen het beste voor onze pups en zijn van mening dat castratie zonder medische noodzaak of zonder andere opties geprobeerd te hebben (training, holistisch)daar niet bij hoort. 

Als je bij ons op bezoek komt voor kennismaking en puppybezoekjes zal dit onderwerp meermaals aangehaald worden. Maar voor iedereen die zich vooraf in wil lezen o.a. ivm onze mening of om zelf informatie op te doen hebben wij hier wat informatie verzameld. Met wat zoekwerk is er ongetwijfeld meer te vinden. Maar we hebben hier een beginnetje gemaakt.

Uitgebreid artikel Universiteit Gent  ; Let op, wanneer hier over sterilisatie gesproken word, word castratie bedoeld. ( gonadectomie is het verwijderen van geslachtsorganen)
Wat is het verschil tussen sterilisatie en castratie
Wat is de invloed van testosteron(ook een teef produceert testosteron!!)
Castratie teef voor en nadelen
Castratie top 10 gestelde vragen
wel of niet castreren/steriliseren reu
Wel of niet castreren/steriliseren  teef
Gevolgen van castratie

Castratie is het wel een goed plan
Castratie soms wel, soms niet beter
Castratie maakt vaak veel agressiever
Castratie bij teven nu wel of niet goed tegen melkklierkanker
1 op de 10 honden onder medische behandeling na sterilisatie

En hier nog een verzameling met artikelen over castratie en de (medische) gevolgen hier van
https://www.dogzine.nl/nl/search/node?keys=castratie